Moja i tvoja Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
170472250_10222284575517770_831756756026063594_n

Moja i Tvoja Koprivnica je projekt koji kroz medij fotografske slike dokumentira i istražuje arhitektonske, kulturne, industrijske i društvene specifičnosti Grada Koprivnice.
U obzir se uzimaju radovi koji promišljaju znamenitosti grada, dokumentarnost života, uličnu fotografiju, turističke aspekte grada, kao i sve druge oblike umjetničke interpretacije inspirirane životom u gradu uz kritički osvrt, kako bi se što bolje istražio i prezentirao život u gradu sa svim njegovim posebnostima.
Značajni punktovi grada, kulturne manifestacije, umjetničke prakse, kao i svakodnevni život grada bit će istraživani kroz aspekt dokumentaristike, reporterstva i subjektivnih umjetničkih istraživanja autora. Lokalna zajednica osim što će biti involvirana u projekt, imat će priliku za drugi i drugačiji pogled prema svemu što u svojoj svakodnevici propuštamo primijetiti.
Kroz predavanja, radionice i druge aktivnosti bit će omogućena edukacija i razmjena ideja i informacija o gradu i njegovim znamenitostima (povijesnim i društveno-kulturnim aktualnostima u suradnji s kulturnim institucijama grada ) Provedbu fotografskog natječaja, u kojem će se prikupljati radovi za autorske izložbe po određenim segmentima iz ovog projekta, kao i zajedničku izložbu odabranih radova, a na temelju prijavljenih radova na FB grupi kao i radova prijavljenih na platformi mediapitch.com. Rezultate prikupljenih radova moći ćemo vidjeti u kustoskim koncepcijama prezentiranim na izložbama kojima se Grad Koprivnica može predstavljati i u drugim gradovima. Ovim projektom stvorena je mogućnost prezentacije autorskih radova, kao i kvalitetne turističke i kulturne prezentacije grada te omogućuje se suradnja kulturnih institucija, privrednih subjekata i Sveučilišta Sjever, uz poticaj razvoja kulturnog turizma, očuvanja kulturne baštine i stvaranja kulturnih dobara.

Natječaj je  otvoren za sve profesionalne fotografe kao i ljubitelje fotografije . Uzimaju se u obzir svi radovi koji su nastali na području Grada Koprivnice bez vremenskog ograničenja nastanka fotografske slike. Izabrane fotografije od strane stručnog žirija i kustosa predstavit će se kroz izložbeni postav.

Kroz ovaj natječaj namjera je ostvariti dodatnu pozornost autora i kulturnih  institucija za ovaj vid umjetničkog izražaja,  poticati kreativnost i podupirati projekte za umjetnička i znanstvena istraživanja kao podlogu za bolju komunikaciju kulturnih manifestacija u široj javnosti.

PRAVILA

Fotografski natječaj MOJA I TVOJA KOPRIVNICA, otvoren je za sve profesionalne fotografe i ljubitelje fotografije, koji su fotografskim postupkom zabilježili arhitekturu, zbivanja, pojave i život Grada Koprivnice.

Natječaju mogu pristupiti svi ljubitelji fotografije, neovisno o mjestu boravka i prebivališta.

Svaki autor može maksimalno poslati 10 fotografija s jednog ili više događaja odnosno različitih motiva te za Umjetnički koncept odnosno seriju još 10 fotografija, naznačivši da je riječ o konceptu. Dakle, autor može poslati ukupno 20 fotografija.

Natječaj je javan i sudjelovanje je besplatno.

Rok predaje radova je 1.6. 2021. godine do 23:00 sata a moguće je organizirati i ranije izložbe ukoliko se stvore uvjeti za određene kustoske koncepcije na temelju prijava.

Poželjno je u opisu fotografije uz standardni opis događaja, mjesta i vremena nastanka fotografije navesti i vlastiti komentar /autorsku izjavu.

Ukupna veličina datoteke koju prijavljujete ne smije prelaziti 50 MB

Pristup temi je slobodan uz poštivanje osnovne ideje natječaja.

Fotografije mogu biti izvedene u kolor ili crno-bijeloj tehnici.

Nije dopušteno stavljanje potpisa autora na fotografiji.

Preporučena rezolucija fotografija je 300dpi i 3000px po dužoj stranici, u .jpg formatu.

AUTORSKA PRAVA

Fotograf svojom prijavom potvrđuje da je ovlašten pristupiti natječaju Moja i tvoja Koprivnica te da će poštivati pravila Natječaja i ostalih prava vezanih za autorstvo i vlasništvo prijavljenih radova, moralnih i copyright prava, prava prikazanih osoba, imena, zaštićenih žigova i drugih umjetničkih radova na slici te da nisu potrebni nikakvi dodatni uvjeti ili dozvole za objavljivanje tih fotografija.

Fotograf pristaje na izlaganje i objavljivanje svojih prijavljenih fotografija na izložbi, reproduciranje izloženih fotografija za potrebe promocije, diskusija i edukacije kao i umjetničke i znanstvene analize pristiglih radova u svim oblicima i izdanjima koja su vezana za projekt MOJA I TVOJA KOPRIVNICA.

Ukoliko postoji interes za fotografijama od strane trećih osoba, autori izravno komuniciraju sa zainteresiranim osobama ili pravnim subjektima.

Prijavljivanjem na natječaj autori se slažu da se njihove fotografije bez naknade koriste u svrhe popularizacije ovog natječaja, u svim promotivnim materijalima, te na svim promotivnim događanjima kao i na internetskim stranicama, društvenim mrežama i specijaliziranim publikacijama i sadržajima koje promiču fotografsku struku kroz projekt MOJA i TVOJA KOPRIVNICA

Upload fotografija vrši se na stranici mediapitch.com

Autori su obvezni upisati u prijavi funkcionalni mail, ime i prezime, kako bi bili pravodobno informirani o rezultatima natječaja.