Uvjeti korištenja i pravila privatnosti

Sadržaj prikazan na portalu namijenjen je informiranju, promicanju kulturnih dobara i umjetničkih praksi, kao i postizanju ciljeva  fotografskog natječaja Kultura u fokusu koji se organizira preko platforme za fotografske natječaje mediapitch.com na kojoj  korisnik  svojom prijavom potvrđuje da je ovlašten pristupiti natječaju Kultura u fokusu  te da će poštivati pravila Natječaja i ostalih prava vezanih za autorstvo i vlasništvo prijavljenih radova, moralnih i copyright prava, prava prikazanih osoba, imena, zaštićenih žigova i drugih umjetničkih radova na slici te da nisu potrebni nikakvi dodatni uvjeti ili dozvole za objavljivanje tih fotografija. Autor pristaje na izlaganje svojih prijavljenih fotografija na izložbi, reproduciranje izloženih fotografija za potrebe promocije, diskusija i edukacije kao i umjetničke i znanstvene analize pristiglih radova, vezanih za projekt Kultura u fokusu. Prijavljivanjem na natječaj autori se slažu da se njihove fotografije bez naknade koriste u promotivne svrhe ovog natječaja, u svim promotivnim materijalima, te na svim promotivnim događanjima kao i na internetskim stranicama, društvenim mrežama i specijaliziranim publikacijama i sadržajima koje promiču fotografsku struku i umjetničke prakse kao i kulturna dobra kroz projekt Kultura u fokusu.

KUF neće biti odgovoran ni za kakve direktne, slučajne, posljedične, indirektne ili kaznene štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja www.kulturaufokusu.com  ili zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u njenom sadržaju.

KUF poštuje privatnost svojih posjetitelja i prikupljat će samo osobne podatke kao što su ime, adresa, telefonski broj ili e-mail adresa kad se isti dobrovoljno dostave. Te ćemo podatke koristiti isključivo kako bismo udovoljili pojedinačnim zahtjevima za informacijama te kako bismo kontaktirali korisnike.

Neovlašteni pokušaj izmjene podataka u sustavu, zanemarivanje sigurnosnih postavki ili njihovo zaobilaženje, odnosno korištenje sustava suprotno njegovoj namjeni, strogo je zabranjeno.

KUF  zadržava pravo promjene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na portalu bez obaveze prethodne najave.

KUF  portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja sudionika natječaja Kultura u fokusu,  partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje KUF portala koristite na vlastitu odgovornost.

Korisnicima KUF portala strogo je zabranjeno:

  • objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način
  • objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima
  • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe
  • manipuliranje identifikatorima kako bi se prikrilo porijeklo sadržaja kojeg se objavljuje
  • objavljivanje, slanje i razmjenu sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom

Komentari objavljeni na portalu KUF  ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora također nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uvjeta i pravila komentiranja.

Izmjene uvjeta korištenja

KUF zadržava pravo izmjene ovih uvjeta korištenja u bilo kojem trenutku te neće biti odgovoran za moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovim internet stranicama.