Izložba Kultura u fokusu 2014 – 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Otvorenje izložbe 02.05.2022. na Sveučilištu Sjever, Koprivnica. Izložba će biti otvorena do kraja festivala znanosti 07.05.2022.

Projekt Kultura u fokusu nastao je 2014. godine, a primarno se realizira kroz fotografske izložbe. Kultura u fokusu održava se svake godine u svrhu dokumentacije, edukacije, kreativne umjetničke interpretacije I komplementarnih znanstvenih istraživanja. Ove se godine, u sklopu Festivala znanosti održava izložba odabranih radova Kulture u fokusu. Izložba je dio radionice o pivu i eksperimenta u kojem će posjetitelji moći sudjelovati kao ispitanici u znanstvenom istraživanju.

Umjetnost i kultura tradicionalno se povezuju s vinom, međutim da tome nije tako naučit će te na radionici o Životu umjetnosti I kulturnoj konzumaciji piva. Svaka vrsta umjetničke fotografije ima svoje određene specifikacije po Kojima ih se može klasificirati u određene umjetničke smjerove ili prema čemu se može komentirati određeni umjetnički dojam. Na slika je izuzetno bitna boja i contrast koji se želi prikazati a time i poruku koju nam je autor htio prenijeti. Isto je i kod kuhanja piva gdje su pivari, a pogotovo mali crafteri, zapravo umjetnici, koji umjesto platna i papira koriste vodu a kojoj pomoću odabranih slađenih i neslađenih sirovina te začina rade sladovinu koju prevode u autorsko djelo – pivo pomoću živih bića – kvasaca.

Na ovoj radionici sudionici će sparivati različita piva s umjetnijim djelima kako bi se I u pivu mogao vidjeti spoj kontrasta, boja, ali i okusa i mirisa u jednoj umjetničkoj instalaciji – pivu, te time podići razinu svijesti o kulturi piva.