Izložba Kultura u fokusu 1 – 6 (2014. – 2021.)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Instagram post01

Poštovani, s veseljem Vas pozivamo na otvorenje izložbe Kulture u fokusu.

Projekt Kultura u fokusu nastao je 2014. godine, a primarno se realizira kroz fotografske izložbe. Kultura u fokusu održava se svake godine u svrhu dokumentacije, edukacije, kreativne umjetničke interpretacije I komplementarnih znanstvenih istraživanja. Ove se godine, u sklopu Festivala znanosti održava izložba odabranih radova Kulture u fokusu. Izložba je dio radionice o pivu i eksperimenta u kojem će posjetitelji moći sudjelovati kao ispitanici u znanstvenom istraživanju.

Umjetnost i kultura tradicionalno se povezuju s vinom, međutim da tome nije tako naučit će te na radionici o Životu umjetnosti I kulturnoj konzumaciji piva. Svaka vrsta umjetničke fotografije ima svoje određene specifikacije po Kojima ih se može klasificirati u određene umjetničke smjerove ili prema čemu se može komentirati određeni umjetnički dojam. Na slika je izuzetno bitna boja i contrast koji se želi prikazati a time i poruku koju nam je autor htio prenijeti. Isto je i kod kuhanja piva gdje su pivari, a pogotovo mali crafteri, zapravo umjetnici, koji umjesto platna i papira koriste vodu a kojoj pomoću odabranih slađenih i neslađenih sirovina te začina rade sladovinu koju prevode u autorsko djelo – pivo pomoću živih bića – kvasaca.

Na ovoj radionici sudionici će sparivati različita piva s umjetnijim djelima kako bi se I u pivu mogao vidjeti spoj kontrasta, boja, ali i okusa i mirisa u jednoj umjetničkoj instalaciji – pivu, te time podići razinu svijesti o kulturi piva.